10 maart 2021

Ons tuinpark is ieders verantwoordelijkheid

Vrijwilligers gezocht

Ons tuinpark is eigenlijk gewoon een klein dorp. Maar er is een groot verschil: op ons tuinpark zijn geen betaalde krachten die het noodzakelijke werk doen. Bij ons wordt vrijwel alles gedaan door vrijwilligers. Daar zit een groot probleem. Het is moeilijk om mensen te vinden voor het bestuur en commissies en mensen die verantwoordelijkheid voor taken op zich willen nemen.

Daarom doen wij een dringend beroep op je om meer betrokken te zijn bij het onderhoud van ons park. En liefst ook echte verantwoordelijkheid te nemen voor taken. Als je dat doet, geldt dat als tuindienst. We verwachten wel dat je hier minimaal de tijd in steekt die je ook aan de algemene tuindienst zou besteden. Leden met een vrijstelling zijn natuurlijk niet gehouden aan die tijd. Maar ook zij zijn van harte welkom om een uurtje te komen helpen. 

Bij het algemeen tuinonderhoud zijn wij in ieder geval op zoek naar mensen die zich willen inzetten als:

  • Tuindienstbegeleiders. Tijdens de algemene tuindienst zorg je voor de indeling van de werkzaamheden, sta je de tuinders bij met raad en daad en checkt welke tuinders aanwezig zijn.
  • Chauffeur tijdens de tuindiensten (met ervaring in het rijden van een trekker).
  • Houtwalbeheerder voor houtwal 6.
    Het nummer vind je op de plattegrond.
  • Onderhoud vijver.
  • Mensen voor de bosmaaiers voor het zwaardere onderhoud.
  • Ook is er hulp nodig bij het onderhoud van de taken waar al tuinders verantwoordelijkheid voor hebben genomen, zoals de bloemenweide, kruidentuin, paddenpoel, de natuurtuin, het onder controle houden van de Grote Berenklauw en de Japanse Duizendknoop.
  • De Werkgroep Tuinonderhoud bestaat nu officieel uit twee mensen, dat is wel erg weinig. We zijn op zoek naar iemand die het leuk vindt om, op een prettige manier, zaken rond het parkonderhoud te regelen en te coördineren.

Als je meer informatie wilt of geïnteresseerd bent in een taak dan kun je mailen naar wgto@vtv-waterland.nl. Als mailen een probleem is, kun je een briefje in de brievenbus van het bestuur doen. 

Had je vorig jaar al een taak en ben je daarover niet benaderd, neem dan even contact met ons op.

De Werkgroep Tuinonderhoud

Meer informatie
Tuindienst
Houtwallen en takkenplaatsen
Zelf je tuin controleren