6 mei 2022

Open Tuinen Dag op VTV Water-Land!

Op zondag 19 juni is het open huis bij meer dan 150 groene locaties in Amsterdam en Almere in het kader van het WeMakeThe.city Green festival!
Gedurende een jaar zijn er lezingen, talkshows, workshops, expedities, exposities, filmvertoningen en storytelling in het kader van Floriade Amsterdam-Almere. WeMakeThe.City Green wordt gerealiseerd door Pakhuis de Zwijger (Amsterdam) en Avanti (Almere) op initiatief van de gemeenten Almere en Amsterdam.

Van het Strandlab tot de groene Stelling van Amsterdam en van de Tuinen van West tot Oosterwold: op 19 juni zijn volkstuinparken, stadsboerderijen, groene straten, voedselbossen, natuurcentra en stadsparken open voor bezoekers!

We willen graag aansluiten bij dit leuke initiatief en we roepen jullie, onze
tuinders, op om je tuin open te stellen voor bezoekers op zondag 19 juni van 13.00 tot 17.00 uur.
Je kunt je aanmelden door een mail te sturen aan tuin@vtv-waterland.nl

Hoe meer tuinders er meedoen, des te leuker wordt het! Elke tuin kan mee doen, een nette tuin, een meer rommelige tuin, een natuurtuin, een bostuin, een tuin in ontwikkeling, elke tuin is de moeite waard, want zoveel tuinders zoveel verschillende tuinen en zoveel bezoekers, zoveel verschillende voorkeuren. Het is ook een mooie gelegenheid die dag eens een kijkje te nemen in andermans tuin!

Als je het zelf leuk vindt mag je natuurlijk extra activiteiten organiseren in je tuin, zoals muziek (laten) maken, zaadjes uitdelen, thee serveren of iets voordragen, maar gewoon je tuin laten bewonderen is al voldoende.
In de keet van de tuincommissie is er in ieder geval ook de mogelijkheid je eenvoudige tuingereedschap, scheppen, schoffels, voegenkrabbers, te laten slijpen.

Zet allemaal deze datum alvast in je agenda. Meer informatie volgt nog,
We hopen op een groot aantal aanmeldingen! Graag aanmelden vóór 12 juni.

Kijkdozen: ook op 19 juni!

Het kijkdozen-project gaat door! (Zie ook Water-Lander nr. 1) Er hebben zich al vele tuinders aangemeld.

Hoe werkt het?
U bestelt een kijkdoos en kunt deze naar eigen creativiteit en smaak invullen. Op 19 juni heeft u deze kijkdoos bevestigd aan uw hek of toegangspoort, zodat de passanten deze kunnen bewonderen.
Het is niet afhankelijk van het wel of niet meedoen aan het openstellen van de tuin.

Voor meer informatie en het bestellen van een kijkdoos: Gabriël Bassant, tuin 130.