8 december 2020

De recreatiecommissie kijkt terug én vooruit

Na een toch wel heel vreemd jaar waarin we de meeste afspraken moesten afzeggen, lopen we stiekem weer met nieuwe plannen voor het seizoen 2021 rond. Helaas is de situatie nog zo onzeker dat we geen concrete afspraken durven maken maar we blijven optimistisch zoals het een recreatiecommissie betaamd.

Van het afgelopen seizoen zijn we al blij dat we een zeer succesvolle Froggy-week hebben gehad en dat ook de spoken zeer weer hebben kunnen uitleven.

Helaas kunnen we u op dit moment dus niets zeggen over wat wij volgend jaar kunnen doen, maar zodra iets mogelijk is maken wij dit bekend via de mededelingenborden en de website. Onze vaste eerste gast, de Paashaas, wacht in spanning af of hij komend seizoen wel weer zijn eieren kan komen verstoppen. Hij vertelde ons dat hij de kinderen erg had gemist en wil dit niet nog een jaar meemaken.

Deze stilstand geeft ons nu de gelegenheid om ons te wenden naar de mensen die de laatste jaren op ons mooie tuincomplex zijn gekomen.

In de beginjaren van WaterLand is een groepje mensen begonnen met het organiseren van gezellige avonden. De meesten hadden geen TV en na een dag hard buffelen om van het stukje wilde natuur een mooie tuin te maken vond men het prettig om gezellig met elkaar wat te kletsen onder her genot van een drankje. Ook werd er af en toe een barbecue georganiseerd. Er was nog geen clubhuis dus dit alles vond plaats in een grote legertent die stond op de plaats waar nu de tuinwinkel staat. Oudere WaterLanders hebben heel goede herinneringen aan die knusse tent.

Later is het eerste clubhuis gebouwd en kon er meer worden gedaan en werd de recreatiecommissie een feit. Onderhand is het eerste clubhuis vervangen door een nieuw gebouw met een goed geoutilleerde bar en snackafdeling die door de buffetcommissie worden beheerd.

De recreatiecommissie probeert ieder seizoen een programma aan te bieden waarin zowel ontspanning als educatie zijn opgenomen. Een kleine greep hieruit; lezingen over onderwerpen die met de natuur te maken hebben, knutselen voor de kinderen (menig nestkastje dat u op het complex ziet is eigen makelij), dansavonden, barbecue, gezellige bingo’s en nog veel meer. Tijdens de grote schoolvakantie proberen we dagelijks een activiteit voor de kinderen aan te bieden. In de mededelingenborden die op het complex staan wordt regelmatig het meest actuele programma bekend gemaakt en normaliter ook in de ouderwetse telefooncel. Helaas hebben vandalen deze dusdanig vernield dat deze niet verantwoord gebruikt kan worden en moet deze eerst gerepareerd worden.

De commissie bestaat op dit moment uit drie personen en een aantal medewerkers die ieder een eigen onderdeel verzorgen. Helaas hebben een paar medewerkers door persoonlijke omstandigheden hun activiteiten moeten staken, dus zijn wij dringend op zoek naar nieuwe medewerkers. Wij staan open voor ideeën en als u het gezellig vind om mee te helpen kom dan eens met ons praten om een indruk te krijgen van wat er allemaal gedaan wordt en wellicht wordt u enthousiast. U kunt ons bereiken via recreatie@vtv-waterland.nl.
Een gesprekje verplicht u tot niets maar al pratend kunnen leuke ideeën worden geboren.

Rest ons u prettige feestdagen toe te wensen en een heel mooi seizoen 2021.
De recreatiecommissie

VTV Water-land in beeld