23 maart 2021

Eerste tuindiensten groot succes

Afgelopen zaterdag 20 maart en zondag 21 maart waren de eerste tuindiensten van dit seizoen. Ondanks de lastige corona-regels zijn er in die twee dagen 83 tuinders geweest. Nieuwe takkenplaatsen zijn gemaakt, borders zijn gesnoeid, groenwallen en bergen takken zijn opgeruimd. Helaas nog niet alles, want er lag veel en er was maar één kar met trekker beschikbaar. Én er is veel zwerfvuil verzameld. Vooral de hoeveelheid en grootte van het zwerfvuil waren verbazingwekkend.
Op de nieuwe takkenplaatsen kun je de takken kwijt die dikker zijn dan 5 cm. In de loop van het seizoen zullen er bij meerdere groenwallen takkenplaatsen worden aangelegd.

Een aantal mensen heeft zich opgegeven als vrijwilliger voor een vaste klus. Zij kunnen nu zelf deze klus dit jaar verder indelen en we zien ze dan helaas niet meer tijdens de algemene tuindienst. Mocht je de informatie hierover gemist hebben, hier lees je alles.

Iedereen heel erg bedankt!
De uitslag van de wedstrijd voor de nieuwe naam van de houtwallen is ook bekend. Voortaan gaat alle kleine tuinafval naar de groenwallen.
Tuingroep 1 en 2 zien we graag op zaterdag 17 april. De tuinders uit deze groepen krijgen ongeveer een week van te voren weer extra informatie via de mail.

Met z’n allen houden we ons park mooi!

De Werkgroep Tuinonderhoud

VTV Water-land in beeld