Groenwallen en takkenplaatsen

In het huishoudelijk reglement staat dat op de houtwallen (nu groenwallen) uitsluitend zacht composteerbaar tuinafafval mag worden gestort. Zware takken en bomen moeten naar de hakselplaats of je vult een briefje in waarna de takken een paar weken later opgehaald worden. Dat ophalen moet je zelf betalen. We merken dat het voor veel tuinders lastig is zware takken naar de hakselplaats te sjouwen. Daar komt nu een oplossing voor.

Vanaf dit seizoen komt er naast een aantal groenwallen een takkenplaats waar je grotere takken kunt deponeren. Tijdens de tuindiensten worden de takken vanaf deze nieuwe takkenplaatsen naar de grote takken-hakselplaats bij de hoofdingang getransporteerd. Bevalt dit experiment, dan kunnen we het aantal takkenplaatsen uitbreiden.

Je hoeft dus niet meer zelf dat hele eind te lopen met zware takken! Ook coniferengroen kun je kwijt op een van de nieuwe takkenplaatsen.

Op de nieuwe plattegrond van Water-Land staan alle nieuwe takkenplaatsen.

Sommige groenwallen werden behoorlijk dichtgegooid met te grote takken. Niet meer doen dus!

Plastic bloempotten, blikjes en stukken hout met een verf- of beitslaag zijn uiteraard geen zacht composteerbaar houtafval. Stort het zachte tuinafval ook niet direct bij de ingang van de houtwal anders is die al snel niet meer toegankelijk.