Watermeterstand doorgeven

Het water wordt afgesloten op zaterdag 4 november 2023. 
Dit jaar gaat het doorgeven van de watermeterstand anders.
Lees hieronder op welke manier.
Geef je meterstand door vóór 1 december 2023.

Bij te laat aanleveren van de watermeterstand worden het secretariaat en de bond belast met veel extra werk. Vandaar dat we dan een boete opleggen. Jammer maar nodig. De boete is € 100 en we schatten je verbruik op 16 m3 tegen € 1,75. Deze 16 m3 wordt niet verrekend met toekomstige waterstanden. Helaas kunnen we geen uitzondering maken als je toch te laat bent.

Doorgeven van de meterstand gaat vanaf dit jaar via Mijn tuin, je persoonlijke inlogpagina op de website van de Bond: mijntuin.bondvanvolkstuinders.nl/
Gebruik geen Google, maar deze link.

Hoewel ‘Mijn tuin’ nog wel wat aangepast moet worden, is het voor de penningmeester en de bond veel minder werk dan de oude manier. Daarom willen we de nieuwe manier dit jaar al heel graag gebruiken. Zo is ‘Mijn tuin’ nu nog opgezet voor gebruik op een gewone computer of laptop, terwijl deze ook prima is te gebruiken op een mobiel. Sommige aanwijzingen kloppen daarom niet.
Vanuit de communicatiecommissie doet Water-land mee aan de bonds-werkgroep om ‘Mijn tuin’ verder te verbeteren en te gaan gebruiken, ook voor de tuindiensten.

Heb je Mijn tuin vorig jaar al geactiveerd, dan kun je inloggen met als gebruikersnaam je mailadres en je zelfgekozen wachtwoord.
Weet je het wachtwoord niet meer, dan kun je zelf een nieuw wachtwoord aanvragen.
Nieuwe tuinders krijgen automatisch een activatie-mail voor Mijn tuin.

Bij problemen met inloggen: Vorig jaar oktober heb je een mail gekregen van de Bond van volkstuinders om Mijn tuin te activeren. Je gebruikersnaam is het mailadres dat bekend is bij de Bond. Dat is ook het mailadres waarop je normaal gesproken je factuur krijgt.
Heb je Mijn tuin nog niet geactiveerd en heb je de activeringsmail niet meer, neem dan contact op met de bond. Neem ook contact op als je geen mail krijgt om een nieuw wachtwoord in te stellen of bij andere problemen. Bij voorkeur per mail naar info@bondvanvolkstuinders.nl. Eventueel kun je ook bellen tijdens kantooruren: 020 613 2893

Als je bent ingelogd ga je boven in het menu naar Mijn tuin, je klikt vervolgens op je tuinnr. en daarna op Water en elektrameterstanden doorgeven.

De pagina met je tuinnr.


Het formulier voor de watermeterstand


Niet alle watermeters hebben cijfers achter de komma.  
Twijfel je, upload dan een foto van je watermeter met de knop Bestanden kiezen.
Je verzendt je gegeven met de knop Aanmaken.

Hier de volledige handleiding als pdf.

Je krijgt per mail een bevestiging als je opgave is verwerkt. Dat kan enige tijd duren.
Op de homepage van Mijn tuin zie je in het vak Verzonden/Openstaande acties  of je de gegevens hebt verstuurd.

Je kunt ook eventueel controleren of je andere gegevens in Mijn tuin kloppen en deze, als dat nodig is, aanpassen. Geef dit dan voor de zekerheid ook nog even door aan secretariaat@vtv-waterland.nl

In uitzonderlijke gevallen, als dit alles echt niet lukt, kun je een mail sturen naar penningmeester@vtv-waterland.nl Vergeet dan niet je tuinnr. Ook kun je eventueel een briefje in de brievenbus van het bestuur doen.


Winter

In de winter is er een water-tappunt tegenover huisje 215.
Het water wordt weer aangesloten op zaterdag 2 maart 2024.


Voorkom bevriezing

Zet je hoofdkraan dicht en de tapkraantjes bij de hoofdkraan open. Zorg dat je leidingen zo veel mogelijk leeg zijn. Zo voorkom je bevriezing en vervolgens lekkage als het water weer wordt aangesloten of kosten voor een nieuwe watermeter als deze stuk vriest. Zorg ook dat er geen water meer in je geiser zit. Geisers zijn erg gevoelig voor vorst. De kosten voor al je waterverbruik, ook bij lekkage, zijn altijd voor eigen rekening.
Heb je in het voorjaar toch een defecte watermeter, neem dan contact op met de technische commissie.
Controleer ook op 2 maart, of kort daarna, of er toch geen lekkage in je huisje is. Dat kan een hoop ellende schelen.