Werkbeurten 2024

Schrijf je in voor de komende werkbeurt via deze link, maar lees eerst deze pagina!

Heb je een vrijstelling, of wil je weten of je hiervoor in aanmerking komt, dan vind je hier meer informatie.

De tuincommissie bestaat op dit moment helaas uit erg weinig mensen. Dat kan betekenen dat een werkbeurt niet altijd gaat zoals je graag zou willen, zeker als er iemand plotseling uitvalt.
Wil je meehelpen, neem dan contact met ons op.

Dit jaar verandert er wat aan de inschrijving en registratie van de tuindiensten. We stappen over op het administratieve systeem van de Bond van Volkstuinders. Binnen de Bond hebben we het over werkbeurten in plaats van tuindiensten. Daarom gebruiken we op Water-Land vanaf nu ook deze term. Je schrijft je in via Mijn Tuin van de Bond. Daar vind je ook je uitgevoerde werkbeurten, openstaande werkbeurten van vorige jaren of je vrijstelling.

Lees alles eens rustig door. Heb je vragen, mail naar tuin@vtv-waterland.nl
Tijdens de eerste werkbeurten is ook iemand aanwezig om je vragen te beantwoorden of te helpen bij inloggen op Mijn Tuin en je online in te schrijven voor een werkbeurt.


Waarom doen we mee aan de pilot?

Het grote voordeel van het systeem van de bond is dat veel tuinzaken toch geregistreerd moeten worden en dat we nu geen eigen oplossingen meer nodig hebben..
Omdat dit een proefproject is, kunnen sommige dingen tijdens het seizoen nog wel wijzigen.


Geen groepen meer

We zijn afgestapt van de het indelen in groepen volgens de huisjesnummers.
Iedereen mag nu uit de 14 tuindiensten van dit jaar er vijf zelf kiezen.
We willen je wel heel dringend vragen je keuzes te verdelen over het hele seizoen. Onderhoud van het park is het hele seizoen nodig.
Verder is heel verstandig om je van tevoren online aan te melden voor een werkbeurt Dan ben je in ieder geval welkom. Kom je zomaar langs, dan kan het zijn dat we geen plek meer voor je hebben. Want vol is vol!
Het blijft je eigen verantwoordelijkheid om vijf werkbeurten per jaar te doen.


Datums werkbeurten 2024

Nr. Datum
1zaterdag 30 maart
2zondag 14 april
3zaterdag 27 april
4zaterdag 11 mei
5zondag 26 mei
6zaterdag 8 juni
7zondag 23 juni
8zaterdag 6 juli
9zaterdag 20 juli
10zondag 4 augustus
11zaterdag 17 augustus
12zaterdag 31 augustus
13zondag 15 september
14zaterdag 28 september

Inschrijven

Ongeveer een week voor elke werkbeurt zetten we de klussen voor die dag online.
Inschrijven gaat via deze link .
Op de pagina zie je, als je bent ingelogd, ook de werkbeurten die je al hebt gedaan. Controleer of het vinkje Aanwezig aanstaat bij alle datums.
Op Water-Land zijn introducés tijdens een werkbeurt niet toegestaan. Ongeacht het aantal mensen dat deelneemt, krijg je maar één ‘stempeltje’ per tuin per tuinbeurt.

Klik op Inschrijven voor werkbeurten.

 • Kies werkbeurten Water-Land. Let op dat je geen ander park kiest, want dat kan wel!
 • Kies een klus die nog vrij is.
 • Ben je nog niet ingelogd, dan moet je dit nu doen. Hier meer informatie over inloggen op Mijn Tuin.
 • Je krijgt na het inschrijven een bevestigingsmail.
 • Je kunt je tot een dag van te voren nog afmelden via het startscherm voor de werkbeurten: klik het vinkje voor de werkbeurt aan en klik op de knop Beheren Inschrijving.
  Hier een filmpje met de uitleg.
 • Het kan gebeuren dat een klus niet door kan gaan of minder werk is dan gepland. We kunnen je dan vragen voor een klus die je niet hebt gekozen.

Tijdens de werkbeurt

 • Neem je kaart altijd mee naar de werkbeurt. Deze wordt afgestempeld als bewijs voor je deelname. Je krijgt je kaart bij de eerste werkbeurt. Vul ook je voornaam in. Dit heeft te maken met het systeem dat wordt gebruikt voor registratie.
 • Beschermende kleding en dichte schoenen zij verplicht, neem je eigen handschoenen mee.
 • Bij het clubhuis is koffie en thee voor een korte pauze tijdens het werken. Er is koffie vanaf 9.30 uur. Neem je eigen beker mee.
 • De tuindienst duurt tot 13.00 uur
 • Gereedschap inleveren vanaf 12.30 uur.

Er zijn vijf werkbeurten per jaar. De administratiekosten zijn € 25 per niet gedane werkbeurt. De kosten zullen op je jaarnota in rekening worden gebracht. Je dient de openstaande werkbeurten alsnog volgend jaar in te halen. In het nieuwe jaar begin je met het inhalen van de niet gedane werkbeurten.
Lukt het je niet de vijf werkbeurten uitgevoerd te krijgen, neem dan contact op met de tuincommissie of het bestuur.


Vrijstelling

Heb je vrijstelling, check dan even zelf of het klopt wat wij hebben staan in de administratie. Dat kan via deze link. Je komt dan in Mijn Tuin bij Vrijstelling, werkbeurten vorige jaren. Je moet eerst inloggen op Mijn Tuin. Meer informatie over inloggen.

Denk je op grond van medische of andere redenen vrijstelling te kunnen krijgen voor de werkbeurten, neem dan rechtstreeks contact op met het bestuur. Het bestuur beslist hierover.

 • Zit je in het bestuur of een commissie, dan hoef je geen werkbeurten te doen. Dit geldt pas vanaf één jaar nadat je lid bent van VTV Water-Land. Bij twijfel beslist het bestuur. Je mag natuurlijk altijd meehelpen met het onderhoud van ons park.
 • Heb je – in overleg met de tuincommissie– een speciale taak of project op Water-Land, dan hoef je geen algemene werkbeurt te doen.
 • Ben je 75+ dan heb je op grond van je leeftijd vrijstelling. Was je al tuinder vóór 1 januari 2015 dan gaat deze vrijstelling in op de dag dat je 70 jaar bent. Heb je de tuin nog geen vijf jaar en word je 75 of ben je al 75 jaar bij aanvang, dan verwachten we toch dat je totaal vijf jaren werkbeurt doet.
 • Je mag je altijd door een gezinslid, ouder dan 18 jaar, laten vervangen bij een werkbeurt.

Bij problemen met inloggen op Mijn Tuin:
Heb je nooit eerder ingelogd of weet je het wachtwoord niet meer, klik dan in het inlogscherm op Wachtwoord opvragen. Hieronder een filmpje met de uitleg.
Je gebruikersnaam is je mailadres dat bekend is bij de bond. Dat is ook het mailadres waarop je ook je factuur krijgt
Neem contact op met de bond als je geen mail krijgt of bij andere problemen. Doe dit bij voorkeur per mail naar info@bondvanvolkstuinders.nl. Eventueel kun je ook bellen tijdens kantooruren: 020 613 2893
Als nieuwe tuinder kun je inloggen zodra je lidmaatschap verwerkt is.